MAC AND CHEESE

Publikoval(a) Michaela Kašparová dne

Americké těstoviny se sýrovou omáčkou milují všichni! Já jsem si pro vás tento recept připravila v rostlinném stylu. Je to v podstatě minutka. Omáčku máte připravenou hned, jen je potřeba dopředu namočit kešu oříšky.

AMERICKÉ MAC AND CHEESE TĚSTOVINY

Množství: 3 porce

Suroviny

250 g libovolných těstovin  

40 g veganského másla (řepkový olej, kokosový olej…)

1/2 cibule

4 stroužky česneku

1 ČL čerstvého rozmarýnu

1 ČL čerstvého tymiánu

sůl dle chuti

1 ČL chilli (volitelné)

1 mrkev

1 červená paprika

50 g veganského parmazánu

100 g veganského chedaru 

veganská smetana na zjemnění 

pažitka na ozdobení 

Omáčka

380 ml rostlinného mléka (sójové, mandlové, kokosové…)

70 g namočených kešu oříšků

1/2 ČL kukuřičného škrobu (bramborový)

2 PL lahůdkového droždí se sladem

Postup

Den předem namočte do vody kešu oříšky.

Uvařte vaše oblíbené těstoviny – dle návodu na obalu. 

Na veganském másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem. 

Přidejte čerstvý tymián, rozmarýn a osolte dle chuti.  

Pokud máte rádi pikantní, přidejte chilli. 

Přidejte nadrobno nakrájenou mrkev, červenou papriku a směs dále restujte. 

Připravte omáčku – do mixéru přilijte rostlinné mléko, přidejte namočené kešu oříšky, kukuřičný škrob a lahůdkové droždí se sladem.

Rozmixujte dohladka a omáčku přilijte do pánve. 

Nakonec přidejte veganský parmazán a chedar. 

Omáčku poté jen krátce povařte, případně zjemněte veganskou smetanou. 

Zamíchejte s těstovinami a ozdobte čerstvou pažitkou. 

Tento oběd budou předně milovat děti, ale samozřejmě i dospělí. 

Tak co, vyzkoušíte tento americký hit ve zdravém a rostlinném kabátku? 

Dejte mi vědět, jak jste si pošmákli!

Vaše Denča

Kategorie: Aktuálně

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder