CIZRNOVÉ BOCHÁNKY

Publikoval(a) Michaela Kašparová dne

Mám pro vás recept na famózní bochánky, které vám budou stoprocentně chutnat!

Tohle pečivo je navíc vyrobené z cizrny. Takže je přirozeně bezlepkové a bohaté na bílkoviny.

CIZRNOVÉ BOCHÁNKY

Množství: 12 ks

Doba přípravy: namočit přes noc cizrnu

Suroviny

250 g cizrny v suchém stavu

25 g psyllia

2 ČL prášku do pečiva

sůl 

3 PL lahůdkového droždí 

15 g jablečného octu

4 PL olivového oleje

250 ml vody

dýňové semínka na ozdobu 

Postup

Cizrnu namočte do vody ideálně přes noc. 

Propláchnutou cizrnu dejte do mixéru.

Přidejte vlákninu psyllium, prášek do pečiva, sůl dle chuti, lahůdkové droždí, jablečný ocet, olivový olej a vodu. 

Rozmixujte a z těsta namočenýma rukama vytvořte kuličky.

Kuličky pokládejte na plech vyložený pečícím papírem a ozdobte dýňovými semínky.

Pečte v rozehřáté troubě cca 30 minut při teplotě 180 stupňů Celsia. 

Mám ráda tyhle jednoduché zdravé recepty!

Dejte mi vědět, jak se vám bochánky povedly a jestli vám chutnaly. 

Ahoj, 

Denča

Kategorie: Aktuálně

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder