CIZRNOVÉ BOCHÁNKY
Mám pro vás recept na famózní bochánky, které vám budou stoprocentně chutnat!
Tohle pečivo je navíc vyrobené z cizrny. Takže je přirozeně bezlepkové a bohaté na bílkoviny.
CIZRNOVÉ BOCHÁNKY
Množství: 12 ks
Doba přípravy: namočit přes noc cizrnu
Suroviny
250 g cizrny v suchém stavu
25 g psyllia
2 ČL prášku do pečiva
sůl
3 PL lahůdkového droždí
15 g jablečného octu
4 PL olivového oleje
250 ml vody
dýňové semínka na ozdobu
Postup
Cizrnu namočte do vody ideálně přes noc.
Propláchnutou cizrnu dejte do mixéru.
Přidejte vlákninu psyllium, prášek do pečiva, sůl dle chuti, lahůdkové droždí, jablečný ocet, olivový olej a vodu.
Rozmixujte a z těsta namočenýma rukama vytvořte kuličky.
Kuličky pokládejte na plech vyložený pečícím papírem a ozdobte dýňovými semínky.
Pečte v rozehřáté troubě cca 30 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.
Mám ráda tyhle jednoduché zdravé recepty!
Dejte mi vědět, jak se vám bochánky povedly a jestli vám chutnaly.
Ahoj,
Denča
0 komentářů