DOMÁCÍ TATRANKY

Publikoval(a) Michaela Kašparová dne

Pojďte si vyrobit domácí tatranky! Zní to náročně, ale opak je pravdou. Pokud je chcete mít opravdu vymazlené, tak si vyrobte svoji vlastní oříškovou náplň. Pokud se vám ale nebude chtít, tak použijte nejlépe čistou – bez přidaného oleje, či cukru. 

DOMÁCÍ TATRANKY

Množství: 20 ks

Suroviny

300 g arašídů / mandlí

100 g kokosového oleje (rostlinné máslo)

100 g sušeného koksového mléka 

1 – 2 ČL kakaa (volitelné, do mandlové pasty jsem kakao nedala)

vanilková pasta

špetka soli

javorový sirup (agávový, med…) dle chuti

Čokoládová poleva

150 g hořké čokolády

50 g veganského másla 

Postup

Arašídy nebo (loupané) mandle dejte na pečící papír a pečte v troubě 10 – 15 minut při teplotě 160 stupňů Celsia. 

Ořechy dejte do mixéru a rozmixujte na drť.

Do mixéru přidejte kokosový olej, sušené kokosové mléko, vanilku, špetku soli, slad dle chuti a kakao. 

Rozmixujte do krémové konzistence. 

Dortovou oplatku rovnoměrně namažte po celé délce – kromě okrajů.

Postup opakujte minimálně 2x (záleží jak hrubé tatranky chcete mít).

Oplatky pak zatižte a dejte do lednice na cca hodinku a půl. 

Oplatky nakrájejte podle vašich potřeb a představ – oblíbené jsou totiž jak mini tak mega tatranky. Můžete také zvolit klasickou velikost.

Nakonec okraje namáčejte v čokoládové polevě a nechte znova vytuhnout. 

Těším se, až si je doma vyrobíte. Je to taková ta příjemná práce v kuchyni, kdy můžete zapojit všechny členy. 

Kategorie: Aktuálně

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder