CÍSAŘSKÝ TRHANEC

Publikoval(a) Michaela Kašparová dne

Nevyhazujte vodu z cizrny! Poslouží vám jako alternativa vajíčka a vy si tak jednoduše můžete vyrobit třeba tento rakouský dezert zvaný císařský trhanec!

V receptu používám moučkový cukr. A protože jsem nechtěla používat klasický, tak jsem si rozmixovala třtinový cukr. Zkuste to taky, je to skvělá a rychlá vychytávka.

CÍSAŘSKÝ TRHANEC

Množství: 2ks

Doba přípravy: 10 minut

Doba vaření: 10 minut

Suroviny

1 plechovka cizrny

2 ČL kukuřičného škrobu

2 ČL moučkového třtinového cukru (můžete použít i klasiku)

240 špaldové hladké mouky

30 g moučkového třtinového cukru

1 prášek do pečiva

špetka soli

50 g jablečného pyré

250 ml rostlinného mléka (sójové, mandlové…)

rozinky

čerstvá máta na ozdobu

Postup

Do mísy dejte nálev z cizrny, kukuřičný škrob a moučkový třtinový cukr. 

Vyšlehejte do tuhé pěny.

Do druhé mísy dejte špaldovou mouku, moučkový cukr, prášek do pečiva, špetku soli, jablečné pyré a rostlinné mléko a zamíchejte. 

Postupně a hlavně zlehka přidávejte vyšlehanou pěnu.

Do pánve přidejte polovinu těsta, přikryjte pokličkou a opékejte pár minut. 

Potom přidejte rozinky a nechte ještě palačinku zatuhnout. 

Až budou okraje zlatavé, tak ji otočte a opékejte dozlatova. 

Palačinku nakonec rozdělte na větší či menší kousky. 

Posypejte moučkovým cukrem a podávejte s jablečným pyré a vaši oblíbenou marmoškou.

Je to taková rakouská klasika, kterou si zamilujete. Chutná báječně teplé ale i odležené. 

Takže od teď se cizrnová voda nevylévá do koše!!

Těším se, až si císařský trhanec vyzkoušíte!

Kategorie: Aktuálně

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder