CÍSAŘSKÝ TRHANEC
Nevyhazujte vodu z cizrny! Poslouží vám jako alternativa vajíčka a vy si tak jednoduše můžete vyrobit třeba tento rakouský dezert zvaný císařský trhanec!
V receptu používám moučkový cukr. A protože jsem nechtěla používat klasický, tak jsem si rozmixovala třtinový cukr. Zkuste to taky, je to skvělá a rychlá vychytávka.
CÍSAŘSKÝ TRHANEC
Množství: 2ks
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Suroviny
1 plechovka cizrny
2 ČL kukuřičného škrobu
2 ČL moučkového třtinového cukru (můžete použít i klasiku)
240 špaldové hladké mouky
30 g moučkového třtinového cukru
1 prášek do pečiva
špetka soli
50 g jablečného pyré
250 ml rostlinného mléka (sójové, mandlové…)
rozinky
čerstvá máta na ozdobu
Postup
Do mísy dejte nálev z cizrny, kukuřičný škrob a moučkový třtinový cukr.
Vyšlehejte do tuhé pěny.
Do druhé mísy dejte špaldovou mouku, moučkový cukr, prášek do pečiva, špetku soli, jablečné pyré a rostlinné mléko a zamíchejte.
Postupně a hlavně zlehka přidávejte vyšlehanou pěnu.
Do pánve přidejte polovinu těsta, přikryjte pokličkou a opékejte pár minut.
Potom přidejte rozinky a nechte ještě palačinku zatuhnout.
Až budou okraje zlatavé, tak ji otočte a opékejte dozlatova.
Palačinku nakonec rozdělte na větší či menší kousky.
Posypejte moučkovým cukrem a podávejte s jablečným pyré a vaši oblíbenou marmoškou.
Je to taková rakouská klasika, kterou si zamilujete. Chutná báječně teplé ale i odležené.
Takže od teď se cizrnová voda nevylévá do koše!!
Těším se, až si císařský trhanec vyzkoušíte!
0 komentářů